Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13.1 °C 72%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο Ζελένσκι ζήτησε την αποπομπή των υπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης – Σε εξέλιξη έρευνα για διαφθορά
Ημερομηνία: Σήμερα 12/11/2025, 17:32 - Εμφανίσεις: 12



Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την αποπομπή των υπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι υποστηρίζει τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση που αφορά τον ενεργειακό τομέα.

Μόλις μία μέρα πριν, διέφυγε από τη χώρα πρώην στενός συνεργάτης και φίλος του, ο Τίμουρ Μίντιτς, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη διαφάνεια στον ενεργειακό τομέα, απολύτως σε όλες τις διαδικασίες.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον καθένα στην Ουκρανία τώρα.

Είναι εντελώς αφύσικο ότι υπάρχουν ακόμα κομπίνες στον ενεργειακό τομέα».

Αναφερόμενος στο αίτημα για αποπομπή των υπουργών Δικαιοσύνης και Ενέργειας, συμπλήρωσε:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Αυτό είναι επίσης θέμα εμπιστοσύνης.

Εάν υπάρχουν κατηγορίες, πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε στο Telegram.

Και πρόσθεσε ότι κάλεσε την πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο να «ζητήσει επιστολές παραίτησης από αυτούς τους δύο υπουργούς», ώστε να μην βρίσκονται σε θέσεις επιρροής καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενα ενεργειακά προβλήματα, καθώς διακοπές ρεύματος γίνονται συχνά σε όλη τη χώρα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν ενεργειακές υποδομές.

Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες Αργότερα, με ανάρτησή του στα αγγλικά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «όποιος υπονομεύει το κράτος θα λογοδοτήσει· όποιος παραβιάζει τον νόμο, σημαίνει ότι θα λογοδοτήσει».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει μέγιστη ακεραιότητα στον ενεργειακό τομέα, σε όλες τις διαδικασίες.

Υποστηρίζω – και η πρωθυπουργός υποστηρίζει – κάθε έρευνα που πραγματοποιείται από αξιωματούχους επιβολής του νόμου και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Αυτή είναι μια απολύτως σαφής και συνεπής θέση για όλους».googletag.cmd.push(function() { googl...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13.1 °C 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies